فتو اچینگ
دوستان همیشگی و شمایی که برای اولین بار از سایت ما دیدن میفرمایید، درود و خوش آمد گویی گرم ما را پذیرا باشید. صمیمانه امیدواریم این آشنایی سببساز رابطهای دیرپا میانمان گردد. تمرکز اصلی مجموعهی آلیاژ نگار روی تکنولوژی فتو اچینگ یا ماشینکاری فتوشیمیایی است. که در زیر شرحی از آن را خواهیم آورد.
-
فتو اچینگ (photo etching)، یا ماشینکاری فتوشیمیایی (photo chemical machining ~ pcm) یک تکنولوژی پیشرفته و پرکاربرد در برش فلزات است. روش مشابه و حساستری هم هست که گاهی به کار گرفته میشود و . الکتروفرمینگ نام دارد. خوشبختانه این شیوه نیز در دسترس شما میباشد !
- در بسیاری موارد جایگزین مناسبی برای پرسکاری سنبه، ماتریس، برش لیزر یا فرز کاری میباشد.
- مخصوصا مواقعی که تولید قطعات با تیراژ پایین، هندسه پیچیده یا تنوع بالا مورد نظر باشد.
این جایگزینی از لحاظ تولید، زمان، دقت ابعادی و قیمت تمام شده، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دقت ابعادی به خصوص در تولید قطعه هایی با ضخامت کم،بسیار بالا است. که با روش های دیگر عملا غیر ممکن است. از جمله مزایای ماشینکاری فتوشیمایی این است که قطعات بعد از ماشینکاری هیچگونه تنش حرارتی، پسماند حرارتی و مکانیکی (پلیسه) ندارند. از جمله معایب این روش نیز می توان مشکل بودن اچینگ روی قطعات با ضخامت بالا را نام برد. این صنعت در ضخامت های بالای سه میلیمتر کارآیی ندارد. از دیگر کاراییهای این روش حکاکی با کیفیت بالا در زمانی باور نکردنیست!
گروه صنعت و هنر آلیاژ نگار (شیمی کات) همواره در تلاش است تا کیفیت و قابلیتهای خود را افزایش دهد. در این راستا ما از سال ۱۴۰۰ اجرای طرحها بوسیلهی لیزر را نیز فراهم آوردهایم. که بعد از این در برخی موارد، متناسب با طرح درخواستی امکان بهرهمندی از این روش بوجود آمد. اما چرا؟
همانطور که پیشتر تصریح کردیم، ماشینکاری فتوشیمیایی در مجموع روش بهتری برای انجام عملیات روی فلزات تخت است. با این حال در پارهای موارد بسته به میزان دقت مورد نیاز و همچنین محیط (perimeter) زیر کار عملیات با لیزر ممکن است گزینهی بهینهتری باشد.
نگران هیچ چیز نباشید. ارزیابی کار را با خیال راحت به متخصصین توامند ما بسپارید. آنها با تجربه کافی، به صرفهترین فرآیندها را برای کار شما در نظر میگیریند. باور دیرینهی ما این است که انجام بهینهی امور منافع همگی ما را در بر میگیرد.
یک مورد دیگر که از آن زمان اقدام به تقویت آن کردیم هم امکانات فرم دهی به قطعات هست. که اکنون میتوانیم مدعی باشیم که به صورت کاملا پیشرفته در این مجموعه انجامپذیر است.
برش لیزر

تاریخچه:
در سال ۱۹۶۵ اولین دستگاه برش لیزری برای ایجاد سوراخ در قالبهای الماس استفاده شدهاست. این دستگاه توسط مرکز تحقیقات Western Electric Engineering ساخته شد. در سال۱۹۶۷ بریتانیا در ساخت دستگاه برش لیزری به کمک جت اکسیژن برای برش فلزات پیشگام شد. در اوایل سال۱۹۷۰ این تکنولوژی در کاربردهای هوافضا برای برش تیتانیم بهکار گرفته شد. در همان موقع لیزرهای CO2 برای برش غیر فلزات مانند: پارچه و … بهکار گرفته شد؛ چراکه در آن زمان لیزر CO2 به اندازه کافی برای غلبه بر هدایت حرارتی فلزات قدرتمند نبود.
صنایعی مانند خودروسازی، ابزاردقیق، صنایع نظامی، صنعت چرم و پوشاک، صنایع مهندسی، ساخت و تولید، چوب و دکور، صنایع سنگ و … از جمله مواردی هستند که استفاده وسیعی از دستگاه برش لیزر دارند. باتوجه به قطعه نهایی مورد نیاز دستگاه برش لیزر یا دستگاه حکاکی لیزر استفاده میشود. دستگاههای برش لیزری به دو گروه فلزی و غیر فلزی تقسیم میشوند هر دستگاهی با قدرت (وات) و قابلیتهای مختلفی تولید میشود که موارد استفاده آن متفاوت است.
نحوهٔ عملکرد:
اشعهٔ لیزر از طریق تحریک مواد مولد لیزر توسط تخلیهٔ الکتریکی یا تابش یک لامپ در یک محفظه بسته تولید میشود. با تحریک مادهٔ مولد لیزر پرتو با استفاده از تکههای آینه منعکس میشود تا انرژی لازم برای تبدیل شدن به یک جریان نور تکرنگ منسجم را به دست آورد. آینه یا فیبر نوری معمولاً برای هدایت نور منسجم به لنز دستگاه استفاده میشود. این لنز در نقطهٔ کاری دستگاه متمرکز شدهاست. باریکترین قسمت پرتو متمرکز شده قطری کمتر از ۰/۳۲میلیمتر دارد.
عملکرد دستگاه برش لیزر به این صورت است که ابتدا اشعه لیزری از هد دستگاه بر روی جسمی که قصد برش یا حکاکی آن را داریم تابیده میشود و سپس این پرتوی لیزری با توجه به میزان قدرتی که برای آن تعریف شدهاست قسمت مورد نظر را برش میدهد یا موجب تصعید آن میشود (حکاکی) و در پایان قسمتهای برش خورده با گاز فشار بالا از روی جسم برداشته شده تا سطح صاف و صیقلی قطعه اصلی باقی بماند.
دستگاههای تولید لیزر میتوانند انواع مختلفی از لیزر را ایجاد نمایند. این لیزرها با اسامی: لیزر گازی، لیزر شیمیایی، لیزر رادیو اکتیو، لیزر جامد شناخته میشوند. بیشترین استفاده در صنعت تنها از دو نوع لیزر گازی و لیزر جامد است. این دو نوع لیزر خود از بخشهای مختلفی تشکیل شدهاند به عنوان مثال میتوان گفت که در بین لیزرهای صنعتی، گازی Co2 بیشترین میزان استفاده را دارد. چرا که از آن برای برش و ایجاد حکاکی بر روی انواع مختلف وسایل اعم از فلزات و غیر فلزات میتوان استفاده نمود.


دستگاههای لیزر در دو نوع خاص CO2 و فایبر ساخته میشوند که هر یک دارای مزایایی هستند؛ لیزر CO2 که به آن دستگاه برش لیزر غیرفلزات نیز می گویند، برای برش و حکاکی متریال مختلف غیر از فلزات استفاده می شود (چوب، پارچه، پلکسی، چرم و...).
اما لیزر فایبر که به آن دستگاه برش لیزر فلزات نیز گفته می شود تنها برای برش و حکاکی فلزات استفاده می شود.این دستگاه ها برخلاف دستگاه های CO2 به دو دسته برش و حکاکی تقسیم می شوند. یعنی دستگاه های مخصوص فلزات عمدتا یا تنها کار برش را انجام می دهند و یا تنها کار حکاکی (در حالی که در دستگاه های غیر فلزات یک دستگاه میتواند هر دو عملکرد را داشته باشد).
به دستگاه هایی که تنها کار حکاکی را انجام می دهند دستگاه های مارکینگ گفته می شود. قطعات دستگاه های مارکینگ حرکت نمی کنند و انتقال لیزر و همچنین پیاده سازی طرح روی اجسام تنها با آینه ها صورت میگیرد. آینه هایی که با تغییر زاویه لیزر را روی متریال هدایت می کنند. به همین دلیل دستگاه های مارکینگ دارای سرعت بسیار بالاتر هستند.
فروش
یکی دیگر از خدمات آلیاژنگار ارائهی انواع ورق های آلیاژی و برخی مواد شیمیایی صنعتی برای تمامی نقاط ایران بویژه جنوب کشور است. به دلیل نوسانات زیاد بازارنرخ قطعی اجناس در حدود یک هفته مانده به ارسال سفارش تعیین میگردد. شما میتوانید از طریق پاورقی همین صفحه با گذاشتن پیغام یا تماس مستقیم(ترجیحا) از وضعیت کالای مورد نظر خود مطلع شوید.

